Какво е акватоничен басейн?

Защо си заслужава да посетите хотел с акватоничен басейн?
Все повече хотели започват да включват в своите спа центрове акватоничен басейн. Това е едно от най-модерните оборудвания за уелнес центрове и хотели с басейн, които определено си заслужава да пробвате.
Този басейн предлага множество ползи за здравето и доставя на посетителите незаменим комфорт, помага за отпускането, енергизирането на мускулите и предоставя невероятно усещане за цялото тяло и сетивата.

Какво представлява акватоничният басейн?
Акватоничният басейн е вид закрит басейн, който съчетава терапевтичните ползи от хидротерапията с други уелнес процедури, като масаж, ароматерапия и хромотерапия.
Този вид басейни разполагат с много водни дюзи и течения, които са насочени към определени мускулни групи, за да осигурят преживяване, подобно на масажа. Те могат да разполагат със система за регулиране на топлината на водата в отделните зони, подводно осветление и други елементи за подобряване на релаксацията.
Акватоничният басейн често се използва в спа и уелнес центрове като форма на хидротерапия, която е вид терапия, използваща водата за облекчаване на болката и насърчаване на лечението.
Като цяло акватоничният басейн осигурява уникално и ободряващо изживяване, което може да бъде едновременно релаксиращо и терапевтично.

Какви са ползите на акватоничния басейн?
Акватоничният басейн предлага редица ползи както за физическото, така и за психическото здраве:

Подобрява кръвообращението
Налягането на водата и теченията в акватоничния басейн могат да спомогнат за подобряване на кръвообращението, което може да е от полза за хора с проблеми с кръвообращението или за тези, които прекарват дълги часове в седнало или изправено положение.

Стимулира релаксацията
Топлата вода, подводното осветление и подобните на масаж водни дюзи могат да помогнат за намаляване на стреса и да насърчат релаксацията. Това чудесна терапия за хора, страдащи от тревожност, депресия или други психични проблеми.

Облекчава мускулното напрежение

Подобните на масаж водни струи могат да помогнат за облекчаване на мускулното напрежение, да облекчат болките в гърба, врата или да бъдат полезни при друг вид мускулен дискомфорт.

Насърчава оздравяването
Топлата вода в акватоничния басейн може да спомогне за намаляване на възпалението и да подпомогне оздравителния процес при лица, възстановяващи се след операция, наранявания или други видове физически травми.

Подпомага имунната система

Терапиите, които предлага акватоничният басейн могат да помогнат за укрепване на имунитета и да бъдат полезни за хора с хронични заболявания.

Подобрява мозъчната дейност и концентрацията

Комбинацията от релаксация и подобрено кръвообращение може да спомогне за повишаване на мозъчната дейност и фокуса и да помогне за ползотворната почивка на хората, които работят под висок стрес.
Като цяло акватоничният басейн е универсален и ефективен инструмент за подобряване на физическото и психическото здраве и може да бъде ценно допълнение към всеки уелнес режим.

Подарете си незабравимо уелнес преживяване в акватоничния басейн на хотел „Alchemist von Goldenbvrg“

Искате да си подарите незабравима почивка в хотел с басейн, която ще Ви помогне да се освободите от стреса и напрежението на ежедневието?
В хотелски комплекс „Alchemist von Goldenbvrg“ можете да се потопите в света на релаксацията и да се насладите на уникално СПА изживяване.
Нашият хотел разполага с акватоничен басейн от последно поколение.
Басейнът ни е разделен на две температурни зони, които са оборудвани със 77 ултрамощни едно- и двуротиращи джета, за да Ви предоставят най-добрата терапия за тялото и ума.
Насладете се на уникалното усещане за масаж, предоставено от джетовете в басейна, докато се потапяте в приятната и комфортна атмосфера на нашия СПА център.
Освен това центърът разполага и с джакузи, което се намира непосредствено до басейна. В него можете да се отпуснете максимално благодарение на мощните му масажни дюзи и топлата вода от 35-37°С.
Други удобства, от които можете да се възползвате, са солна сауна, билкова сауна и хамам.
Направете своята резервация за най-запомнящата се СПА почива в полите на Родопите.
Очаквайте нашия блог много скоро.Защо си заслужава да посетите хотел с акватоничен басейн?